Facebook Náš Facebook

VIDEOTIP Máte radi cestoviny? Naučte sa ich pripravovať správne!

Pripravujete si doma cestoviny často? Zrejme ste to ale doposiaľ robili nesprávne. Vo väčšine slovenských domácností sa totiž cestoviny a omáčka na ne varí zvlášť a zmiešavajú sa až na tanieri. Skutočných talianskych gurmánov by ste ale takouto prípravou ich obľúbeného jedla zrejme nepotešili.

Hneď prvou chybou pri príprave cestovín je, keď vodu, v ktorej sa varili, vylejete. Druhým prehreškom je, keď cestoviny prepláchnete v studenej vode, čím ich zbavíte škrobu, ktorý im dodáva jemnú chuť. Podľa šéfkuchára Andrewa Carmelliniho je vhodné vybrať cestoviny z horúcej vody pomocou sitka a pridať ich priamo k omáčke. Spolu ich treba povariť ešte asi minútu, vďaka čomu sa obe chute spoja. Potom do hrnca s cestovinami a omáčkou pridáme ešte trochu cestovinového vývaru, masla, olivového oleja a syra. Ak máte čerstvé bylinky, pridávajte ich tiež priamo do hrnca pre servírovaním. Takto profesionálne pripravené cestoviny s omáčkou vám budú chutiť určite viac.

Zdroj: thinkstockphotos.com, youtube, Lucia
Odporúčame